Pečujte o své nehty

Krásné a zdravé nehty nemůžeme považovat za samozřejmost. Své by nám o tom mohli vyprávět ti, kteří trpí opakovaným mykotickým onemocněním nehtů. Jedná se o problém velice nepříjemný nejen esteticky. Neznamená to, že pokud jste plísní nohou dosud netrpěli, že vás tento problém nemůže postihnout. Opak je pravdou. Chytit mykózu můžete totiž všude. Nejvíce ohroženi jste při návštěvě bazénů, sauny a veřejných koupališť. Jsou přímo ideálním prostředím pro nákazu, zvláště dlaždice a rohože. Zkuste si představit, kolik nohou po nich za celý den přejde. Stačí, pokud budete mít puchýře, poraněnou nebo odřenou nohu a hned jste k nákaze náchylnější. Chytit mykózu můžete i přímým stykem s nakaženou osobou.
converse boty
Bohužel tento nepříjemný problém je velice špatně léčitelný. Někdy se léčba může protáhnout nejen na několik týdnů, ale i měsíců. Pokud zjistíte, že jste se plísní nakazili, začněte neprodleně s léčbou. Budete mít šanci, že se problému zbavíte dříve než u neléčené mykózy. Rozhodně nevyčkávejte, že se vše vyřeší samo. Nezapomínejte, že mykotické onemocnění je infekční. Buďte tedy ohleduplní k ostatním. Do bazénů a veřejných koupališť noste vlastní obuv.
Jak se plísně nehtů zbavit?
V lékárně si můžete zakoupit přípravky určené přímo pro tyto potíže. Existují různé masti, roztoky i speciální laky na nehty.
nohy v dešti
Velmi důležité je dodržování přísné hygieny a čistoty. Každý den si omývejte nohy, můžete i v bylinkových koupelích. Vždy po koupeli si nohy důkladně osušte, aby se vám nezapařili. Noste prodyšné boty, nejlépe kožené. Rozhodně se vyhýbejte syntetickým materiálům. Boty si vystříkejte dezinfekčním prostředkem. Ponožky by také měli být z přírodního materiálu, popřípadě s antibakteriální úpravou. Používejte vlastní ručníky, které lze vyprat na vysoké teploty.
Nohy můžete ošetřit i přírodními prostředky s výtažkem z konopí doplněné o citronovou silici a hřebíček.